fallback

Марин Маринов: От полицията няма как да знаят, дали Сертов е напуснал страната

Работи се по всички възможности

11.12.2014 | 12:12 Автор: Ирина Георгиева

От полицията няма как да са сигурни, че бившият председател на ДАНС Петко Сертов, не е напуснал страната. Това коментира Марин Маринов, председател на Сдружението на частните детективи в Сутрешния блок на България Он Ер. По негови думи режимът за излизане от страната в момента е много по-облекчен от преди.

"Човек се обявява за издирване от Интерпол обикновено след първите няколко дни при работа по така нар. "горещи следи" и не се съберат достатъчно данни какво се е случило с него. Разследването се намира в задънена улица и има малка вероятност лицето да е на територията на България - тогава се обявява за издирване в Интерпол. От 1998г. насам България е член на Интерпол и имаме българско бюро у нас, което се занимава точно с това - да се обявяват хората, които се издирват." - коментира Маринов.

Безследно изчезналите хора се отбелязват с жълт бюлетин в Интерпол, докато тези с присъди и тежки престъпления - с червен бюлетин, обясни Маринов.

Колкото по-малко информация имаме, толкова повече версии се отварят, подчерта Маринов. Според него при този случай няма почти никаква достоверна информация, която е излязла до момента. 

По думите на Маринов през последните няколко години при издирването на хора, софтуерът за състаряване на хора, е помогнал много. 

"Бермудският триъгълник на изчезналите хора от Добрич - 5 млади човека за 11 месеца. Там някои хора се появиха, а други изчезнаха. В този край на Черноморието и в североизточна България има много изчезнали хора. В повечето случаи там става дума за трафик на хора."  - допълни Маринов.

Възможностите при изчезналите хора, какво се е случило с тях, са много, отбеляза Маринов. Експертът е убеден, че служителите си вършат ротинните проверки, но не проявяват творчество. 

Чуйте:

 

fallback
Още от България сутрин
fallback