България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Да помогнем на 10-годишната Боряна!

Спортните журналисти организират благотворителен турнир по футбол под надслов „Да помогнем на Бобка”

12.11.2014 | 13:54 Редактор: Ирина Георгиева
Да помогнем на 10-годишната Боряна!

Спортните журналисти организират благотворителен турнир по футбол под надслов „Да помогнем на Бобка”. Това анонсира журналистът Станил Йотов в Сутрешния блок на България Он Ер. Турнирът ще се проведе на 13 ноември, от 10 часа на ВИП-игрището на комплекс "Академик" до зала "Фестивална" в София. Йотов съобщи, че за участие са поканени четири отбора – тимът на спортните журналисти „Медиа Юнайтед”, състав от ветерани и звезди, отбор на футболните съдии и „Отбора на надеждата”, който представя България тази година на световното първенство за бездомни хора в Чили.

елта е да се съберат пари за лечението на десетгодишната Боряна. Случаят е следният - Боряна първоначално се е лекувала в България. Тук й откриват само един тумор, а при последвало лечение в Германия намират и втори. От фонда за лечение на деца обаче не покриват цялостното лечение и турнирът е за това - да осигури допълнително средства." - обясни Йотов.

Според журналиста вече има резултат от тази инициатива - има постъпили средства по сметката на Боряна. Българинът е състрадателен и винаги е готов да помогне. Добре е подобни инициативи да се правят по-често, подчерта Йотов.

"Мисля, че подобни инициативи е добре да се правят не само от спортните журналисти, а и въобще от всички спортни хора. Виждате, че при този недостиг на средства и за лекуване на тежки заболявания какъвто е този на Боряна с два тумора на яйчниците, това е нещо нужно и трябва да се прави." - отбеляза журналистът.

Междувременно футболистът Куаси Ив подкрепи инициативата и подчерта, че трябва да сме солидарни.

"Африка е красив континент, но точно в момента в моята страна Мали се води война. При нужда обаче хората се отзовават." - допълни Ив.

Чуйте: