fallback

Проф. Пантев: Проблемът е не само в политическата сцена у нас, а и в хората, които я избират

24.10.2014 | 12:23 Автор: Ирина Георгиева

Проблемът е не само в политическата сцена у нас и в институциите, а и в хората, които ги избират. Това коментира проф. Андрей Пантев в Сутрешния блок на България Он Ер. Според него нужно е обществото ни да помисли преди да даде гласа си и той да бъде зрял, независим и цивилизован, защото по този начин се прави селекция на хората, които ни представляват.

Откриването на всяко едно НС започва с надежди, коментира проф. Пантев. По негови думи обаче много скоро след това възникват отблъскващите конфликти, които пречат и са основното препятствие за минималното напредване на България в бъдещето.

"Трябва да кажат това, което казват всички в началото, да проповядват доброта, разбирателство. Избягване на онези отблъскващи реплики и нещо им става, когато се изправят на трибуната. В същото време трябва да проповядва принципите, които се намират в тази свещена зала." - обясни проф. Пантев.

Проф. Андрей Пантев е  български историк, член-академик на Световната академия „Платон“ и политик. Президент е на Българската асоциация за американистика от 1990 г., а от 1999 г. е председател на гражданското обединение „Св. Георги Софийски“. Андрей Пантев е депутат в 39-то, 40-то Народно събрание и 41-то Народно събрание от гражданската квота на Коалиция за България. На 14 юли 2009 г. той ръководи първото заседание нa 41 Народно събрание, за избиране на председател на парламента.

fallback
Още от България сутрин
fallback