България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Петима срещу един: С боксове и ритници пребиха съпредседателя на сдружението на българите в РСМ

Организирана е охрана на семейството на Бекир Кадриески, който има четири деца, заяви Живко Чакракчиев

14.06.2023 | 09:41 Редактор: Елеонора Танева

Съпредседателят на сдружението на българите в Република Северна Македония "Шемето" Бекир Кадриески е бил пребит от непознат в град Струга. 

"Кадриевски вероятно има вътрешни кръвоизливи, в момента продължава да уринира кръв, вчера беше неадекватен, беше под успокоителни. Не се чувстваше добре, днес е малко по-добре. Били са го 5 човека, четирима са го държали здраво, а петият го е налагал с бокс, след което са го повалили на земята и са го ритали", обясни председател на Сдружението на българите в РСМ  "Шемето" Живко Чакракчиев пред "България сутрин". 

Македонецът с българско самосъзнание е разговарял с полицията, казал е, че знае кои са нападателите му, виждал ги е в Струга. 

"Това са хора, които нямат контакт с него, изпълняват подобни поръчки срещу заплащане", каза Чакракчиев.

Пред Bulgaria ON AIR той уточни, че нападения срещу Бекир Кадриески е имало преди години, когато е бил нападан, бит и репресиран от службите в Македония.

Двамата работят заедно и по думите му дейността им не е свързана с нещо, което би могло да предизвика подобна агресия.

"За мен е безсилие и злоба, които се изразяват благодарение на нашата нормална дейност, която печели все повече подкрепа, ние се занимаваме с културна дейност", допълни събеседникът. 

Организирана е охрана на семейството на Бекир Кадриески, който има четири деца. Живко Чакракчиев търси съдействие от българските власти, ако може пострадалият македонец да бъде транспортиран за лечение във ВМА в София.

Гледайте целия разговор във видеото.