България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Какъв ще бъде новият кабинет?

Коментар на икономиста Боян Дуранкев

14.10.2014 | 11:30 Редактор: Ирина Георгиева
Какъв ще бъде новият кабинет?

Политическите консултации у нас най-вероятно ще доведат до създаване на дясно-центристко правителство с динамична подкрепа в 43 Народно събрание. Това коментира в Сутрешния блок на България Он Ер икономистът Боян Дуранкев.

„Така че е много вероятно да се състави обикновено правителство на малцинството с подкрепата на ДПС вече,както се очерта, и с явната или не толкова явна подкрепа на Реформаторския блок и Патриотичния фронт.“ - обясни икономистът.

Независимо какъв точно ще бъде новият кабинет, със сигурност няма да му бъде лесно да управлява, категоричен е проф. Дуранкев.

„Титаник е имал на времето един айсберг по пътя, който го е потопил. В момента има толкова айсберги по пътя на следващото правителство, че неминуемо ще има сътресения. Дано да не потъне и корабът, наречен България. Първо – сътресенията по отношение на банките. КТБ е индикатор, че в България нещата в банките не стоят добре, тъй като това беше най-добрата банка с всички индикатори и мениджър на годината – много пъти.“ - заяви проф. Дуранкев.

Икономистът е убеден, че едни от основните приоритети на правителството в 43 Народно събрание трябва да са развиването на икономиката и увеличаването на работните места.