България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Журналист: Тонът на Борисов е приканващ за правителство, но няма да го подкрепят

"Случаят с книгата "Да пробудиш драконче" отново предизвика много въпроси, които останаха без отговор", каза журналистът Александър Попов

21.04.2023 | 08:55 Редактор: Искра Ангелова

Политическите процеси тази седмица са доста динамични, станахме свидетели на договорки между първите две политически сили, започнаха и консултациите при президента. Това, което коментират нашите читатели, е променения тон на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който замени предизборните нападки с доста по-мек тон. Като че ли ГЕРБ хвърля всички усилия да направи правителство заедно с ПП-ДБ.

Това каза главният редактор на dnes.bg. Александър Попов в студиото на "България сутрин". Според него тонът на Борисов дори е приканващ за съставянето на правителство.

"Този тон рязко ще се промени, след като в парламента няма да им подкрепят правителството. Отново ще минем на предизборни престрелки. Всичките заявки, които се дават от политическите сили, са да няма кабинет. Президентът бърза да минат консултациите, другите политическите сили, които са в парламента, са обидени", допълни Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че от ИТН биха подкрепили създаването на един кабинет.

"Случаят с книгата "Да пробудиш драконче" отново предизвика много въпроси, които останаха без отговор. Пак по сигнал на родители - книга, която определено не е подходяща за петокласници. МОН казва, че те не са одобрили книгата да се показва пред децата, а авторът също казва, че книгата му се чете. Остава въпросът за контрола, защото не е работа на родителите да сигнализират за подобни случаи", каза още журналистът.

По думите на Попов по такъв начин се опорочават бъдещи инициативи.

"Друго, което привлече внимание в спортната темата, е мачът ЦСКА - "Левски". Той беше заглушен от събитията, които се случват на "Герена". Нека поздравим щангистите и борците, които завоюваха европейски титли", завърши Александър Попов.

Гледайте целия разговор във видеото.