България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Сутрешния блок на 11 септември ще видите

Кои ще са приоритетите в политиката на Жан Клод Юнкер?

10.09.2014 | 14:59 Редактор: Ирина Георгиева
В Сутрешния блок на 11 септември ще видите

Съставът на новата Еврокомисия е ясен. Кои ще са приоритетите в политиката на Жан Клод Юнкер и неговия екип и какво ще е отражението за България? Това ще попитаме в Сутрешния блок в четвъртък експертът от "Отворено общество" Марин Лесенски.

Тринайсет години след атентата от 11 септември в предаването ще търсим актуалния прочит на рисковете от тероризъм. Кои са съвременните опасности, коя е адекватната реакция и как се прилагат превантивните мерки у нас и в Европа. По темата ще говорим с експерта по сигурността Славчо Велков.

За контролни мерки, но този път в областта на правосъдието, ще разговаряме и с колегата разследващ  журналист Димитър Абрашев. Поводът е посещението на инспектори от Еврокомисията, които дойдоха у нас, за да съберат информация за следващия мониторингов доклад за напредъка на българската съдебна реформа.

Напредък или липса на достоверни данни за пътните инциденти? Доклад на МВР съобщава за спад в нарушенията на пътя, жертвите от катастрофи обаче стават все повече. Къде е истината ще ни каже главният секретар на СБА Емил Панчев.

Бъдете с нас. Започваме в 6:30.

ГОСТИТЕ СА:

Марин Лесенски, експерт Отворено общество

Славчо Велков, експерт по сигурността

Димитър Абрашев

Емил Панчев, СБА