България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Сутрешния блок на 10 септември ще видите

Кои са възможните решения по проблемите в банковата сфера, наводненията и бежанския наплив?

09.09.2014 | 16:03 Редактор: Ирина Георгиева
В Сутрешния блок на 10 септември ще видите

В сряда в Сутрешния блок ще търсим възможните решения по проблемите в  банковата сфера, наводненията и бежанския наплив.

От кого зависи решението на казуса с КТБ и може ли намесата на Прокуратурата или Брюксел да катализира процеса? Това ще попитаме в рубриките за коментар  финансиста Стоян Александров.

От говорителя на Върховния комисариат към ООН в България Борис Чеширков пък ще научим какви са рисковете от нови бежански вълни заради ситуацията в Близки Изток и доколко страната ни е подготвена да отговори адекватно на бъдещи предизвикателства в областта.

Готови ли са хората да помогнат на изпадналите в нужда техни съграждани, жертви на наводненията. Какви средства са събрани до момента и как се разпределят те? Това ще попитаме изпълнителния директор на Фондация "Помощ за благотворителността в България" Елица Баракова.

В предаването ще говорим и за култура. Кои са новите проекти на Софийската филхармония и каква е равносметката от изминалия юбилеен за музикантите сезон, ще ни каже директорът на Филхармонията Явор Димитров.

Подготвили сме и други интересни теми, но за тях ще научите, ако започнете деня си с нас. Точно в 6:30.

ГОСТИТЕ СА:

Стоян Александров, финансист

Борис Чеширков, говорител на Върховния комисариат към ООН в България

Елица Баракова, Фондация "Помощ за благотворителността в България"

Явор Димитров, директор на Филхармонията