fallback

Темите тази седмица: Изборният кодекс, Русия срещу НАТО, Мондиалът в Катар

Явно са важни местните избори, посочи главният редактор на dnes.bg Александър Попов

02.12.2022 | 09:08 Автор: Тодор Петров

С главния редактор на информационния сайт dnes.bg Александър Попов направихме традиционния обзор на най-важните теми през седмицата.

"Основния белег го остави прословутият Изборен кодекс - промените в него и протестите около него. Вече на всички ни омръзва - как тази хартиена бюлетина се превърна в център на внимание при толкова много проблеми, които имат да решават депутатите. Явно са важни местните избори, фрагментацията в парламента ще я има и при следващи парламентарни", коментира журналистът в студиото на "България сутрин".

Читателите обръщат сериозно внимание и на статиите за все по-напрегнатите отношения между Русия и НАТО, стана ясно още от думите на Попов. 

Приятно впечатление прави, че сред най-четените статии са тези, свързани със Световното първенство за футбол в Катар. 

"Мачът между САЩ и Иран се пренесе извън футболното поле. Всички коментираха прегръдките между двата отбора. Наш читател сподели, че иранците се радват, че националният отбор е отпаднал. Имаше и смъртен случай на иранец, който е изразил подобна радост. Интересният мач, извън футболния терен, ще бъде между Сърбия и Швейцария", каза още журналистът за Bulgaria ON AIR.

Александър Попов добави, че обещаното под някаква форма 30% увеличение на заплатите не устройва протестиращите служители на Министерството на външните работи.

Гледайте целия разговор във видеото. 

fallback
Още от България сутрин
fallback