България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

На 14 юли в Сутрешния блок очаквайте

13.07.2014 | 13:00
На 14 юли в Сутрешния блок очаквайте

В понеделник, 14 юли в Сутрешния блок на България он ер ще говорим за банки, строителство, медии и туризъм.

След национализацията на Корпоративна търговска банка - ще има ли промени в нормативната уредба и как изчистването на лошите активи ще се отрази на държавните финанси? Отговорите ще потърсим малко след 07:30.

Колко дължат държавата и общините на строителните фирми и ще се се стигне ли до фалити в бранша? Това ще попитаме изпълнителния директор на Камарата на строителите Иван Бойков. С професор Нели Огнянова ще поговорим за свободата на словото у нас и за това спазват ли се принципите на медийната етика.

В 09:00 ще обсъдим проблемите в туристическия бранш. Има ли спорни положения в Закона за туризма и се отразяват те на фирмите от сектора  - темата ще коментираме с Благой Рагин от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Байко Байков от Асоциацията на туроператорите и туристическите агенции.

Гледайте ни, започваме точно в 06:30!

 


Европейската инициатива за медиен плурализъм

Инициативата ползва правилата на договора от Лисабон, като разчита на събирането на 1 млн. подписа в държавите-членки на ЕС за директно възлагане на изработването на законодателство за защита на медийния плурализъм чрез частична хармонизация на национални правила за собствеността и прозрачността на медиите, кофликти на интерес с политическа длъжност и независимост на медийните регулаторни органи.

На най-различни форуми към медийната общност и в частност към АБРО се задава въпроса дали подкрепяме инициативата, целяща защита на обществения интерес чрез поддържането на плуралистичен демократичен дебат и свободен обмен на идеи и информация в Европейския съюз.

Сайтът на инициативата е: http://www.mediainitiative.eu/

Информация в официалния регистър на ЕК: http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/ongoing/details/2013/000007/bg