fallback

Националният дворец на децата в помощ на родителите

Записването е между 2 юни и 30 август

07.07.2014 | 12:34 Автор: Ирина Георгиева

Националният дворец на децата помага на родителите да запълват времето на децата си с полезни и практични занимания. Това заяви в Сутрешния блок на България он ер Цветелина Василева. По нейни думи записването започва от 2 юни до 30 август.

"Националният дворец на децата е с целодневен работен ден- от 9:00 - 17:00 часа. Има структуриран график, съобразен със заетостта на преподавателите, с техния график. Родителите имат право да си изберат допълнителни форми за обучение на децата като работилница, в която могат да програмират роботи и да работят с тях. Имат възможност да се включат в курс за презентационни умения, т.е. това им дава възможност да говорят с още хора, по-спокойни като трябва да говорят пред много хора, в училище да речем," коментира Василева.

Тя подчерта, че ваканционната програма в никакъв случай не е прекалено образователна  и допълни, че има  развлекателен елемент в програмата. Заниманията са насочени за деца между 6 и 10 години. 

Една от основните задачи на програмата е да позволява на децата да се преоткриват, заяви Василева. Тя заяви, че основната насоченост е към изкуствата, защото те дават свободата на личността и дейността на децата. Техническата насоченост и спортът също намират приложение в програмата, добави Василева.

Всеки родител може да запише детето си, като е нужно да отиде с него на място и да носи контактна бележка от личния лекар, обясни Василева. Тя добави, че тогава става ясно в коя група може да се запише детето и кои са най-подходящите допълнителни програми за него.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback