fallback

Росен Стоянов: В левицата в момента цари хаос

Според политолога решението на Станишев да избере Брюксел е изненадващо

25.06.2014 | 10:40 Автор: Ирина Георгиева

Решението на лидера на БСП Сергей Станишев да напусне парламента и да замине за Брюксел изненада всички, заяви в Сутрешния блок на Bulgaria On Air политологът Росен Стоянов. По негови думи в момента в левицата цари хаос. Стоянов определи политическото говорене в тази ситуация като некоректно и подчерта, че избирателите, а и анализаторите започват да се объркват за предстоящите избори.

„Предприемат се действия, които са конюнктурни- по-скоро лични, и да кажа недобри дори и за самата социалистическа партия. А какво да говорим за българските избиратели и политика като цяло? Категорично от това ще се възползват дори и други политически играчи, които ще спечелят всеки по нещо, но за пореден път българските избиратели няма да спечелят нещо съществено,” обясни Стоянов.

Има много сериозни брожения вътре в левицата, подчерта експертът. По негови думи това е предимно младото поколение, което масово е започнало да поддава оставки.

Има криза на етичността и на морала в политиката, подчерта Стоянов. Изходът от нея е суверенът да каже отново мнението си на едни честни и свободни избори, отбеляза политологът. Според него тогава ще бъде възможно да се конфигурира всякакъв род правителство, дори и широка коалиция.

На въпрос на водещата Йоанна Николова дали е възможна коалиция между леви и десни, ГЕРБ и БСП в следващия парламент, Стоянов отговори утвърдително. Според него подобна коалиция няма да е нелогична и българският избирател не трябва да се изненадва от това.

Виж целия коментар от видео файла.

 

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback