fallback

Иглика Йорданова: Имотният пазар у нас се разрива стабилно

Най-голяма динамика през първото полугодие се наблюдава при сегмента на офис площите, коментира изпълнителният директор на Colliers International

13.06.2014 | 11:44 Автор: Ирина Георгиева

Имотният пазар у нас се разрива стабилно. Това заяви в Сутрешния блок на България он ер Иглика Йорданова, изпълнителен директор  на Colliers International. Тя допълни, че най-голяма динамика през първото полугодие се наблюдава при сегмента на офис площите.

„През първото полугодие на 2014  определено  водещият сегмент при търсенето бяха офис имотите, като тендецията продължава ръста си. Миналата година отчетохме 44% по-високо търсене на офис площи в сравнение с първата половина на 2013. Тази година първото полугодие показа нови 24% повишено търсене, което определено е индикация, че там тенденцията е стабилна и се развива в продължение на 12 месеца,” заяви Йорданова.

Тя отбеляза, ръста при търсенето на офис площи се наблюдава не само в София, но и в другите по-големи градове, като Пловдив, Русе, Велико Търново, Варна. Основните наематели са аутсорсинг компаниите и IT компаниите, които търсят потенциал в цялата страна за клалифицирана работна ръка и клалифицирани кадри, поясни още Йорданова.

Раздвижване се наблюдава и в сектора на търговските площи, коментира експертът и допълни, че там прогнозите са да се абсорбират нови проекти.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback