България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Борислав Ангелов: Бързите избори могат да предизвикат хаос в държавата

Технологично не е възможно да се проведат избори през юли, коментира политологът

13.06.2014 | 10:21 Редактор: Ирина Георгиева
Борислав Ангелов: Бързите избори могат да предизвикат хаос в държавата

Технологично не е възможно да се проведат избори през юли, заяви политологът Борислав Ангелов в Сутрешния блок на България он ер. По неговите думи при подобен сценарий трябва да се променят не само всички заложени срокове в Изборния кодекс, но и да се съкратят предизборните кампании. Според експерта бързите избори няма как да се случат и могат да хвърлят държавата в хаос.

Насщоящото управление се е превърнало в служебно, след направените декларации за предсрочни избори, стана ясно от думите на политолога. Според него бъдещото правителство трябва да заличи разграничението между леви и десни в политически аспект, като вземе пример от Европа.

"Нужно е да се следва европейския модел и да се създаде една голяма коалция", подчерта Ангелов. Според него в момента е напълно възможно да се съставят по-малки коалиции.

„Възможни са вариантите за коалиция вдясно в центъра – ГЕРБ и Реформаторския блок. Възможно е да се направи коалиция вляво – с участието на БСП, а защо не и ББЦ. Може и АБВ да се приседени, независимо от цялата конфронтация в момента между БСП и АБВ. Ще бъде интересно какво още ще направи ДПС в една такава ситуация. Възможен е и друг вариант- да се направи и една голяма коалиция, колкото и да изглежда парадоксално. Това е европейския модел,” посочи политологът.

Чуйте целия коментар от видео файла