fallback

Spring Fest 2022 се провежда благотворително в помощ на бежанците от Украйна

Фестивалът започва с надяждане с люто и продължава с концерт на 5 групи

11.04.2022 | 09:57 Автор: Елеонора Танева

Тази година фестивалът Spring Fest 2022 ще бъде изцяло благотворителен.  Събраните средства ще бъдат дарени в помощ на украинските граждани, избягали от войната. 

"Събитието ще се състои в две части - първата е надяждане с люто, има регламент, има и награди. Втората част е концертна - 5 банди ще свирят, те имат различни стилове. Това разнообразие би било интересно за хората. Тези групи застанаха зад нашата кауза, за което сме много благодарни", заяви един от организаторите Василен Василев в студиото на "България сутрин".

Една от групите, които прегърнаха каузата е "Time Jugglers".

"Подготвили сме сет лист от песни. Повечето от тях са от втория ни студиен албум. Бяхме радостни, че ни поканиха, хареса ни идеята и каузата на Spring Fest 2022. Изкуството сплотява хората", заяви Рози Лесидренска пред Bulgaria ON AIR. 

Организаторите се надяват много зрители да посетят Spring Fest 2022, който ще се проведе на 15 април от 17 ч. В 20:00 часа започва концертната част.

"В обществото се говори така, сякаш войната в Украйна не ни засяга, но няма гаранции. Никой не очакваше, че това ще се случи в Украйна. Хората, които правят изкуство, трябва да покажат своя глас - гласът на солидарността и подкрепата", добави Василен Василев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback