България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Антоанета Христова: Недоверието към правителството ще се увеличи

Според политическия психолог се очаква рязка промяна в политиката на управляващите

28.05.2014 | 10:44 Редактор: Ирина Георгиева
Антоанета Христова: Недоверието към правителството ще се увеличи

Ще има рязка промяна в политиките на правителството, но преди това кабинетът се нуждае от кадрови смени, за да бъдат  успокоени избирателите. Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria On Air политическият психолог Антоанета Христова. По думите й, ако правителството не предприеме действия недоверието в него ще се увеличи.

Христова посочи, че социолозите са били изненадани най- много от резултатът на коалицията около „България без цензура“. Според нея лидерът на партията Николай Бареков е показал, как се прави успешна предизборна кампания – „очи в очи с избирателите“.

Христова очаква слабите резултати на БСП да станат причина за брожения в партията и съпротива от страна на ръководството да признае грешките си.

На въпрос на водещата Йоанна Николова дали Бойко Борисов сега ще се коалира с някого, Христова подчерта, че това едва ли ще стане.

Още по темата

„Бойко Борисов показа, че може да прави скрити коалиции, но той да бъде видимият лидерът, а не да бъде зависим от други политически лидери. Затова не мисля, че ще тръгне към видима коалиция,” коментира експертът.

Христова отбеляза, че всички погледи в момента са вперени в „Атака“ и ДПС и как ще реагират след евровота. Според нея  е добре да има предсрочни парламентарни избори на есен, защото силите извън него и в него се разминават.