България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ЧЕЗ инвестира в развитието на служителите си със средства от ЕС

Хората са не просто актив, те са двигателят за постигането на заложените цели, убедени са в компанията.

11.04.2014 | 11:51 Редактор: Мариета Иванова
ЧЕЗ инвестира в развитието на служителите си със средства от ЕС

Инвестицията в човешкия капитал си заслужава и се възвръща, убедени са в ЧЕЗ България. „Хората са не само актив. Те са двигателят, чрез който компанията постига стратегическите си цели,“ заявиха представилите на HR отдела на компанията в Сутрешния блок на Bulgaria On Air.

От разговора с водещия Иван Нончев стана ясно, че повече от 600 служители са преминали обучения по три направления, финансирани с европейски средства.

Обученията са били по английски език, по компютърна грамотност и т.нар. меките умения, които включват усвояване на стратегии за управление на стреса, за по-ефективна комуникация и управление в екипите. Получената обратна връзка е изключително положителна, коментираха още експертите по управление на човешките ресурси в ЧЕЗ. Те посочиха, че над 80% от служителите споделят, че използват усвоените умения ежедневно в работата си.  

Ефективността от прилагането на т.нар. „меки умения“, разбираемо,  са по-трудно проследима в сравнение с езиковите и компютърни умения, тъй като изискават промени в нагласите и поведението на служителите, коментираха експертите.

В  периода 01.04.2013 г. - 30.04.2014 ЧЕЗ финализира  успешно проекта „ЧЕЗ Груп в България – инвеститор в знанието на своите служители“, реализиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. В рамките на проекта бяха обучени 629 служители на „ЧЕЗ България“ ЕАД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Общата стойност за осъществяването му е  278 хил. лева, като от тях 149 хил. лева са съфинансиране от Европейския социален фонд.


Вижте цялото интервю със  Савина Стамова-Георгиева и Цвета Маринова, експерти в Дирекция Човешки ресурси на ЧЕЗ България.