България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Сутрешния блок на 7 април очаквайте

Какви са рисковете България да понесе санкции заради „Южен поток“?

04.04.2014 | 14:45 Редактор: Мариета Иванова
В Сутрешния блок на 7 април очаквайте

В понеделник в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR ще коментираме проблемите в енергетиката, финансите и здравеопазването.

 По казуса "Южен поток" след 7:30 ще включим експертът Димитър Иванов и  евродепутата Владимир Уручев, които ще ни кажат какви са рисковете България да понесе санкции заради нормативните промени, които заобикалят евродирективите?

От кредитния консултант Тихомир Тошев ще научим дали се задава хаос при банковите заеми заради намерението на депутатите да въведат задължително предоговаряне на вече сключените договори за заеми.

В 8:30 отново ще стане въпрос за пари и санкции, но този път в областта на здравеопазването. Защо Европейската комисия започва мониторинг на болничното финансиране  и достъпът до здравни услуги у нас и ще последват ли критични доклади като тези за напредъка в правосъдието? Отговорите ще даде председателят на Национална пациентска организация Станимир Хасърджиев.

Накрая ще засегнем въпроса за остарелия библиотечен фонд у нас и новите ИТ алтернативи. Увеличава се броят на студентите, които ползват онлайн източници на академична информация и кои са най-предпочитаните от тях ще ни каже Димчо Кръстев от Националната академична Библиотечно-информационна аистема.

 Бъдете с нас. Започваме точно в 6:30.