fallback

Спасявал е стотици човешки животи, сега самият той се нуждае от помощ

Съпругата на Ивайло Шопов - Ася Шопова, разказа за здравословното му състояние

10.11.2021 | 07:49 Автор: Жаклина Иванова

Ивайло Шопов е планински спасител, който през годините е спасявал стотици човешки животи, а днес самият той се нуждае от помощ.  

"В момента е в тежко състояние, тъй като е с тромби в дясната ръка, която беше облъчвана пред 2-3 седмици. След операция на жлъчката получи усложнения. След нея го изписаха в много окаяно състояние - не можеше нито да се храни, нито да пие течности. Стабилизира се и получи тромби  в ръката", сподели съпругата на Ивайло Шопов - Ася Шопова, в студиото на "България сутрин".

Тя обясни, че в момента състоянието му е такова, че нито могат да го транспортират, нито могат да започнат лечение.

"Навсякъде ми казват, че пътеката е свършила. Въпреки че в едната болница си платихме за цялото лечение, го изписаха, както те казват, в добро състояние. Състоянието никак не е добро", каза Ася Шопова и добави, че момента търсят начин да се лекува комплексно.

"Никой не дава конкретна диагноза, лечението е химиотерапия", уточни тя пред Bulgaria ON AIR.

А ако успее да се събере необходимата сума, Ивайло Шопов най-вероятно ще бъде транспортиран за лечение в Турция.

"Ако успее да се транспортира, ще го заведем там. В случая може да се получат усложнения заради тежкото му състояние. Може да се наложи да се хоспитализира там и нещата ще се оскъпят. Но си казахме, че първо трябва да се стабилизира, за да тръгне и да го поемат докторите там", разясни Ася Шопова.

Тя отбеляза, че двама лекари вече са се свързали с нея.

"Онколози са. Изпратила съм цялата документация, с която разполагам и чакам отговор. При единия доктор, при когото вчера отидох, днес ще занеса допълнителните изследвания след изписването от болницата, за да може и той да прецени дали състоянието му е стабилно и може да започне вливания. Да може да започне основното решение - химиотерапията с имунотерапията", каза още съпругата на Ивайло Шопов.

Банковата сметка, на която може да помогнете:

IBAN: BG38STSA93000019558680 Банка ДСК Ивайло Георгиев Шопов

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback