България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 28 март ще видите

Може ли да се вярва на Националната статистика?

27.03.2014 | 15:22 Редактор:
В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 28 март ще видите
В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 28 март ще видите

Политическите отношения между Европейския съюз и Русия се обтягат все повече, затова в първата рубрика за анализ наш гост след 7:30 ч. ще бъде заместник-председателят на Българо-Руската търговско промишлена палата Георги Минчев, който ще обобщи какви са рисковете за бизнеса при евентуална нова фаза на кризата в Украйна.

Може ли да се вярва на Националната статистика, допуснати ли са наистина груби грешки при преброяването през 2011 година или става въпрос за разчистване на сметки и личностни конфликти? Отговорите ще потърсим от Иван Балев, директор на Дирекция "Демографски и социална статистика" на Националния статистически институт, малко след 8 ч.

Как ще се отразят статистическите грешки при преброяването на българите на евровота извън граница? Колко точно са сънародниците ни в чужбина и очакват ли се проблеми при организацията на изборите извън пределите на страната ни. Защо Държавната агенция за българите в чужбина все още няма ръководител? За всичко това ще си говорим с бившия й председател Росен Иванов.

Какви трябва да са приоритетите при разработването на дългосрочна здравна стратегия и кои са най-належащите проблеми, търсещи решение - темата ще коментираме със Силвия Петрова, председател на Българската асоцация на търговците на медицински изделия.

Тези и още интересни теми очаквайте в Сутрешния блок на Bulgaria On Air в петък, 28 март, точно в 6:30 ч.