България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 24 март ще видите

Каква е позицията на България и как страната ни може да защити националния си интерес в контекста на все по-острото противопоставяне между Запада и Русия?

21.03.2014 | 14:08 Редактор: Ралица Пейчева
В Сутрешния блок на Bulgaria On Air на 24 март ще видите

В сутрешния блок на телевизия и радио Bulgaria On Air в понеделник, 24 март, ще говорим за новия състав на Централната избирателна комисия, за конфликтът който се разрази между управляващи и опозиция по тази тема и за намесата на президента Росен Плевнелиев. Дискусията с професор Пламен Георгиев от Гражданска инициатива за свободни и демократични избори започва малко след 7:30 ч. 

В 8 ч. продължаваме с друга актуална тема - Консултативния съвет за национална сигурност, който президентът свика по повод ситуацията в Украйна. Каква е позицията на България и как страната ни може да защити националния си интерес в контекста на все по-острото противопоставяне между Запада и Русия. Отговорите ще потърсим с бившия председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност Минчо Спасов. 

ЦСКА става първият български отбор, който пуска акциите си за търговия на фондовата борса. Какво означава този ход за привържениците, а и за българския футбол като цяло? Какво се случва с други европейски отбори, избрали пътя на публичното финансиране? Темата ще коментираме с колегите от спортния сайт Гол.БГ в 8:30. 

За връзката между образованието и бизнеса ще говорим с колегата журналист Калин Манолов малко след 9 часа. Повод за гостуването му е конференцията по темата, организирана съвместно от Bulgaria On Air, Инвестор.БГ и телевизия Bloomberg.