fallback

Пламен Великов: Плюсовете от ОП „Конкурентоспособност“ не са еднозначни

С усвояването на средства по програмата имаме по-голяма възможност да стъпим на външни пазари, коментира изпълнителният директор на „МЕГАХИМ” АД.

11.03.2014 | 11:37 Автор: Мариета Иванова

Плюсовете на усвояване на средства по ОП „Конкурентоспособност“ не са еднозначни, коментира в ефира на Bulgaria On Air изпълнителният директор на „МЕГАХИМ” АД Пламен Великов. Той подчерта, че от една страна предимството е в увеличаването на производството. Друг плюс била възможността да се назначат хора с по-висока квалификация, които да използват закупените машини. Трети плюс е увеличаването на капацитета и възможността да се стигне до пазари, които преди били по-труднодостъпни, коментира Пламен Великов.

„В момента продаваме на престижни пазари като Белгия и Англия. За Англия в момента е и  най-големият ни дял от износа. Преди по-трудно можеше да стъпим на тези пазари, сега сме по-конкурентни“, категоричен е Великов.

Той спомена, че подготовката за кандидатстване по програмата е отнела около година на компанията, като най-големите трудности били свързани с участието в тръжни процедури с фирми от други страни, заради различното законодателство. Великов допълни още, че  „МЕГАХИМ” АД  вече са имали идея за инвестиция в конкретния проект. Той подчерта, че преди да потърсят европейско финансиране компаниите трябва да начертаят съответните цели и да го съобразят с капацитета си.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback