От днес до 29 август "Исторически парк" край Варна отваря врати за първия "Международен фестивал на традиционната храна".
В "Исторически парк" ще си дадем среща с традиционната и здравословна храна. Това са чисти фермерски продукти, те изграждат нашето хранене, което е и основен елемент да сме здрави и жизнени. Това сподели в "България сутрин" организаторът на фестивала Марина Иванова.
Търсачите на кулинарни съкровища ще опитат различни видове шарлан, смилянски фасул, над 10 вида пчелен мед и много забравени вкусове.
"Ще се омаем от сръчните ръце на майстор Салих Паша от село Бориково и неговото тулумено сирене по рецепта от преди 500 години. Ще видим и крутмач - сирене от изчезващ вид", допълни още Иванова пред Bulgaria ON AIR.
Гости на фестивала ще бъдат арменски и турски кулинарни виртуози.
"Ще имаме храни от Армения и Индонезия, а Индонезия ще представят и целия си фолклор", загатна организаторът на фестивала.
Гледайте целия разговор във видеото.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК