България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Невяна Владинова: Треньорът е много ключов, отговорността да пишеш история е голяма

"5 години целенасочен труд, бяха като една скала", каза вицепрезидентът на Федерацията по художествена гимнастика

12.08.2021 | 10:55 Редактор: Десислава Атанасова

Българският ансамбъл по художествена гимнастика, както и индивидуалистките Боряна Калейн и Катрин Тасева се прибираха в България след успешното си представяне на Олимпиадата в Токио. 

"На летището беше такава еуфория и емоция. Бяха изключително щастливи". Това заяви в "България сутрин" вицепрезидентът на Федерацията по художествена гимнастика Невяна Владинова.

"Много тежи тази отговорност, защото беше ясно, че нашият ансамбъл е най-добрият в света. Те знаеха, очакваха, можеха и искаха, и когато спечелиха квалификациите с тези 2 точки разлика, отговорността стана още по- голяма", сподели тя. 

И коментира претенциите от срана на Русия.

"Не знам отгоре на какво стъпват, но да не мислим върху това. Бяхме най-добрите и спечелихме, това е. Каквото иска - да се говори",  категорична е Владиинова. 

Според нея тайната на успеха се крие в традицията.

"Върви от поколение, има традиции, има история и е отговорност да я допишеш тази история. Ти си част от нея. Имаме страхотни треньори и талантливи гимнастички, които имат желание", смята гимнастичката. 

А шампионския дух са наследили от треньорите си.

"Те всички са били Златни момичета. Дисциплината, която имаш в залата. Треньорът е много ключов, да накара момичета да вярват, че имат една и съща цел. Било им е много тежко тези 5 години, но когато стъпиш на стълбичката и вземеш златен медал, всичко се забравя. Много работа и 5 години целенасочен труд. Те имаха добър синхрон, бяха като една скала", подчерта вицепрезидентът на Федерацията по художествена гимнастика.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК