Журналистът Олга Раева представя дебютния си криминален роман "Убийство с дъх на смокини". Четивото обещава завладяваща история за криминално престъпление на българското Черноморие, което отваря широко вратата на кухнята на българските медии и намигва към разследването на престъпленията у нас и поднася неочакван край.
"Действието става в едно малко курортно градче на нашето Черноморие, където лятото има смокини над път и под път. Когато духне лек ветрец, се разнася мирисът на тези смокини. Те присъстват навсякъде в романа", сподели журналистът Олга Раева в ефира на "България сутрин".
Авторът на книгата разказа, че от много отдавна е искала да напише именно криминален роман. За историята на книгата тя уточнява:
"Главната героиня е опитна криминална журналистка от софийски вестник, която се измъква в края на лятото на почивка. Тя забелязва труп в морето и започва да разследва какво се е случило. Помага ѝ един възрастен пенсиониран полицай. Другият главен герой, като изключим жертвата, е едно младо момче - начинаещ полицай. Тримата заедно успяват да разкрият кой е убиецът."Раева отбеляза, че историята не е повлияна от реални случки и събития, а е компилация от много различни неща. Представянето на книгата ще бъде тази вечер в 18:30 ч. в клуб "Журналист".
Авторът на книгата разкри, че едно от най-трудните неща е било изборът на убиец. Тя добави, че природата, отделните случки и хора, личностните характери са това, което я вдъхновява.
"Това затваряне по време на ковид кризата беше тягостно и реално книгата беше някакъв отдушник, пренасяне в друг свят, където не си затворен, изолиран", уточни Раева пред Bulgaria ON AIR.
Относно това, че сме на 112-о място по свобода на словото, журналистът изтъкна, че нещата трябва да се подобрят и това е напълно възможно."Именно професионализмът и добрата работа на журналистите ще помогнат за това. Хората имат нужда от обективна информация. Българинът не е глупав човек, той може да отличи фалшивата новина от обективната журналистика", добави тя.
Раева е категорична, че журналистът трябва да е професионалист и да не прави никакви компромиси със съдържанието или професионализма си.
Гледайте целия разговор във видеото.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
преди 3 години
преди 3 години