България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Такситата: Оборотът ни от 20% е нищо, отворете час по-скоро заведенията

"Няма как в условията на пандемия да вдигнем тарифите", каза инж. Кирил Ризов

29.01.2021 | 07:55 Редактор: Искра Ангелова

Родните таксиметрови шофьори солидарно подкрепиха протеста на част от собствениците на заведения, затворени от края на ноември. Колко ще ни струват таксиметровите услуги през новата година?

"Затворените заведения рефлектират върху нас. Ние сме пряко свързани с работата на заведенията, особено в нощната смяна. Няма как ние да имаме работа, ако те не работят. Напълно солидарни сме с техните искания", каза председателят на Съюз "Такси" инж. Кирил Ризов в ефира на "България сутринта". 

Той подчерта, че от 15 октомври насам техният оборот е паднал до нивата, които са били след 13 март. 

"Надявам се, че през февруари няма да е така. От 20 до 30% оборот постигаме. При нас разединение няма. Във всеки бранш може да има такова в различни аспекти, но при нас не съществува. Правителството и държавата направиха това, което успяха в рамките на закона", допълни Ризов пред Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че алтернативният данък беше свален до законния минимум, а те са благодарни за това.

"20% оборот е нещо като нищо. Ние почти не работим. За нас е изключително важно да се направят следващите стъпки от правителството. Ние не сме тези, които ще кажат кога трябва да бъдат отворени заведенията, но настояваме да стане час по-скоро, за да може да работим нормално", каза още председателят на Съюз "Такси" и подчерта, че тарифите не са вдигани през последните 8 години.

"Няма как в условията на пандемия да вдигнем тарифите. Единственото нещо, което ще направим, е да направим корекция на таксите. Те са три, но по-специално на една - първоначалната. От 2 февруари до 2 май започна претарифиране. Тя важи за цялата страна", категоричен е Кирил Ризов.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК