Дори децата разбраха, че Ковид-19 се размножава и предава бързо от човек на човек, създавайки нови разновидности и мутации. Малко и недостатъчно обаче е познанието за онези полезни бактерии, наречени пробиотици, населяващи нашето тяло, които също имат своите щамове, но могат да укрепят нашето здраве.
"Според проучване от Монпелие, което изследва държави с ниска смъртност в резултат на Ковид-19, техните народи имат ферментирали храни в менюто си. Сред тях са сме дори ние българите, друг пример за това са японците", каза за "България сутрин" проф. Никола Александров.
По думите му от около месец и половина се дава пробиотична храна на хоспитализирани хора в Плевен, а резултатите били повече от впечатляващи.
"Ковид-19 е сериозно заболяване и има дълъг възстановителен процес. Вирусите не ги приемаме толкова с дихателните пътища, колкото с червата. Имунитетът ни е вътре в тялото", подчерта той за Bulgaria ON AIR.
По думите на д-р Даниела Петрова, от значение е клетъчният имунитет.
"Той е този, който трябва да се справи с коронавируса", посочи тя.
"По отношение на изворната вода - изолирахме 8 киселомлечни бактерии, минахме клинични изпитания и проверки в САЩ, преди да получим и съответната диплома", допълни д-р Петрова.
Според нея се оказва, че изворната вода създава клетъчен имунитет, точно като в приказката за живата вода.
Гледайте целия разговор във видеото.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК