От няколко години сладкарството у нас спазва световната тенденция да готвим без бяла захар, използвайки заместители. Дали обаче същото важи и за старите класически рецепти.
Тирамисуто е една от най-обичаните италиански рецепти с многовековна история. В един от сладкарските цехове в София започват да приготвят вкусния десерт без захар и глутен.
"Тирамису правим от много време, но без захар и без глутен решихме да правим преди няколко години, като причината е тенденцията и все по-голямата нужда на хората да се хранят по-здравословно", сподели сладкарят Радослав Христов за "България сутрин".
"В нашия прочит на тирамисуто използваме амарето за овкусяване на кафето, сметана, маскарпоне и жълтъци. И в Италия да пробвате тирамису на 10 различни места, сигурно ще има 10 различни вкуса. Няма оригинална рецепта на тирамису. Всеки има своя прочит, важното е хората да го харесат", каза още Радослав пред Bulgaria ON AIR.
Сладкарите, които приготвят тирамису без захар и глутен споделят, че то не отстъпва по нищо на десерта, приготвен по оригинална рецепта.
Вижте повече във видеото
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК