България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Песента на ветровете" - необикновен мултимедиен концерт

Говори авторът му - композиторът Петър Дундаков

20.12.2019 | 10:10 Редактор: Тодор Петров

На 23 декември от 19 часа около НДК в театър Азарян ще задуха необикновен вятър - този на спектакъла "Песента на ветровете". Той представлява богата палитра от класическа музика, джаз, фолклор, театрални и филмови мелодии. Необикновеният мултимедиен концерт е дело на композитора Петър Дундаков.

"Това е авторски спектакъл, но в него има неща, които са част от световната музикална традиция. Има много неща, които са обединени от една идея - метафората на вятъра. С тази метафора ме свързват подвижните граници и логиката на живота, че нещо идва, завърта се и отминава. Вятърът е с подвижни граници и в него има живот. Работя в много различни коридори на музиката", сподели Петър Дундаков в "България сутрин".

В спектакъла ще вземат участие известни музиканти от много различни стилове в музиката. От богатата палитра Дундаков успява да създаде нещо хомогенно. Според него публиката по цял свят се среща с много различни музики и търсенето на хомогенност на тези музики е стремеж на всеки един човек.

Концертът ще съдържа много мултимедия, която се съчетава с музиката. А Петър Дундаков вярва, че това ще бъде изключително преживяване за всички, които се интересуват от съвременно изкуство и хубава музика.

"Авторът трябва да слуша вътрешния си глас. С каквото и да съм се занимавал, знам че единственото нещо, което трябва да пазя, е да слушам вътрешния си глас. Тогава и самата музика се оказва успешна, защото комуникираш през това какво ще кажеш на човека отсреща", каза още композиторът пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК