fallback

"В кръг" на Командарев - какво е да си полицай в България

Режисьорът представи новия си филм в "България сутрин"

04.11.2019 | 10:35 Автор: Кристина Крумова

След 5 награди от два престижни фестивала, новият филм на режисьора Стефан Командарев - "В кръг", тръгва по кината от 8 ноември.

"До момента публиката реагира страхотно на филма. Видяха го и доста полицаи и както те казаха: "Нещата са едно към едно, чувстваме се като на дежурство". Филмът е гледаем и си печели публиката", сподели Командарев в студиото на "България сутрин".

"Филмът е художествена измислица", уточни режисьорът.

Има елементи на екшън, на комедия, но за да стане един филм сериозен и да звучи истински, винаги трябва една много дълга работа на проучвания, стана ясно още от думите му. Сериозна подкрепа в тази насока екипът на филма е получил от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Осъществени са десетки срещи с полицаи, събрани са стотици истински истории. 

"Хич не е лесно да си полицай в България. Работиш за малко пари, лошо си облечен, май всички не те обичат, но основният проблем е достойнството на тези хора. Наистина се оказва, че има много достойни хора сред тях", коментира Командарев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели и идеята за книга, която да събере истински истории на полицаи. Вероятно тя ще излезе на пазара около Коледа. 

"Би била хубав коледен подарък за политици, новоизбрани кметове и тъй нататък", смята известният режисьор.

Предпремиерата на "В кръг" е в четвъртък в Дома на киното в София. Официалната премиера е на 8 ноември, а на 5 ноември има специална прожекция за полицаи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback