fallback

15 участия за 8 дни: Големите български гласове покориха Китай

Разговор с диригента Илия Михайлов

31.10.2019 | 10:10 Автор: Тодор Петров

Хорът на Големите български гласове покори Китай с участието си в фестивал на нематериалното културно наследство. В рамките на 8 дни сънародниците са записали цели 15 участия.

"Фестивалът се спонсорира от ЮНЕСКО и китайското министерство на културата. Целта е нашата музика да достигне до възможно най-широк кръг хора. Пяхме и на китайски, изключително широка програма. Различните публики реагираха абсолютно по еднакъв начин. Много се радваха. Реагираха на песните ни без да разбират езика", разказа хоровият и оркестров диригент Илия Михайлов в "България сутрин".

"Огромен интерес имаше и от обикновените хора, не можехме да починем 5 минути. Тук съм вече 4-5 дни, никой не се е снимал с мен и започвам да се натъжавам", сподели с усмивка Михайлов.

По думите на диригента, за 21 години това една от най-богатите за него професионални опитности, тъй като 15 групи от 5 континента са били непрестанно заедно в Китай.

Съставът се състои изцяло от жени, а диригентът Илия Михайлов сподели пред Bulgaria ON AIR, че всички се чувстват като едно голямо семейство.

Вижте още във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback