fallback

Промени в отчитането на парното и топлата вода: Колко ще плащаме?

Ще има нови срокове за изготвянето на изравнителните сметки

01.10.2019 | 08:15 Автор: Василена Василева

От днес влизат в сила нови правила за отчитане на парното. Те са разписани в Наредбата за топлоснабдяване, по която се проведоха обсъждания миналата година. 

"Тези промени целят усъвършенстване на Наредбата за топлоснабдяване. Експерти, представители на "Топлофикация", топлинни счетоводители и граждани участваха в работната група за изготвяне на новите промени. Те засягат всички, ползващи услугите на дружеството", каза пред Bulgaria ON AIR говорителят на "Топлофикация - София" Елизабета Павлова.

Тя отбеляза още, че най-важното, което на практика засяга всички потребители, е ангажиментът на дружеството да поддържа дневник на абонатната станция. В него ще бъдат вписвани всички настройки и промени. По този начин клиентите ще могат да следят непрекъснато потреблението си. 

"Това от своя страна може да помогне на гражданите за намаляване на сметките им", допълни Павлова.

Работната група взе решение и да се променят сроковете за изготвянето на изравнителните сметки.

"До 10 юли клиентите трябва да осигурят достъп, а топлинните счетоводители да вземат показанията. На 15 юли сметките вече ще бъдат готови, а в срок до 31 август всички ще могат да обжалват", поясни Елизабета Павлова.

Етажната собственост пък ще има възможност да избира фиксиран процент от общата енергия, който може да бъде в размер от 20 до 40%. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от България сутрин
fallback