България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Славчо Атанасов: Всички срещу модела на управление на Тотев!

Беше логично ВМРО да ме подкрепи, заяви кандидатът за кмет на Пловдив

24.07.2019 | 09:37 Редактор: Тодор Петров

Кметската битка наесен се очертава ожесточена. След София най-оспорвана ще бъде тя за Пловдив. Досегашният градоначалник Иван Тотев няма да участва в надпреварата. Чак през септември ще стане ясно кого ще номинират за негов наследник от ГЕРБ. 

Част от по-малките партньори в управлението обаче категорично застават зад Славчо Атанасов, който беше предшественик на Тотев в общината в Пловдив. Атанасов спечели подкрепата на ВМРО, очаква се от НФСБ също да застанат зад кандидатурата му.

"Всички срещу модела на управление на Тотев. Този модел, който наложи в Пловдив, много хора не го приемат. Това беше напълно логична подкрепа, винаги съм бил част от патриотичното пространство. Беше логично ВМРО да ме подкрепи", заяви Атанасов в "България сутрин" и призна, че коалирането за местните избори е неизбежно.

Бившият кмет на втория по големина град у нас отбеляза, че Иван Тотев няма да е кандидат на ГЕРБ, но остава лидер на партията в Пловдив. Самият Борисов не го изтърпя, подчерта той.

Славчо Атанасов се разграничи от БСП и пловдивския бизнесмен Георги Гергов. И дори посочи, че Тотев е отдал на Гергов "доста обществени поръчки".

"Моят вот е почти 100% мажоритарен и не зависи от партиите", настоя Атанасов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той оправда предишните си загуби на кметските избори с фалшификация на вота.

Запитан за проблемния ромския квартал "Столипиново" Славчо Атанасов посочи: 

По време на моя мандат се отделят най-много средства за ромските махали. Имам сериозни виждания за "Столипиново". Шест години съм влизал във всяка една тяхна къща. Не е вярно, че ромите гласуват само за пари. От "Столипиново" имам гласове.

Атанасов коментира и станалото прословуто откриване на събитието Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

"Самото откриване беше шокиращо. Хотелиери заявяват, че ги няма двата милиона туристи както се обещаваше. Няма ги дори и 500 хил. туристи. Разчита се на традиционната културна програма на Пловдив. За 40 минути се изхарчиха безумните 3 млн. лева. Прословутата Вавилонска кула граничеше с кича", каза той. 

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК