България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

СБА: Част от промените за автомобилите са удачни

Възможността за регистрация извън КАТ е много полезна, каза Емил Панчев 

24.07.2019 | 08:40 Редактор: Бойко Димитров

Нова порция законодателни промени ще засегнат всеки един водач у нас. Част от тях са да се премахне от КАТ първата регистрация на автомобили, да се глобява всеки, който сам си ремонтира колата, както и да се забрани регистрацията на возила с десен волан.

В "България сутрин" председателят на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев обясни, че част от предвидените промени ще са доста полезни. 

"В момента е разрешено да си сменим гумите и крушките, но не е позволено да си сменяме сами маслото и свещите. Причината е, че при смяната на маслото не се знае то къде ще се съхранява, къде ще бъде изхвърлено", каза той.

Председателят на СБА обаче бе категоричен, че все още има някои недомислици в закона, които вероятно ще бъдат изчистени. 

"Даването на възможност за регистрация извън КАТ е полезно. Има обаче проблем - гражданите пак ще трябва да идат дотам, за да си получат документите. Това не е много удачно, тъй като един път трябва да си оставиш колата, а след това да идеш да си вземеш документите. Това е двойно разкарване", разясни Панчев пред репортера на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков.

Той допълни, че идеята да се забранят товарните автомобили и автобусите с десен волан е много добра, тъй като те създавали предпоставки за произшествия, особено когато се движат по двулентов път.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК