България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"България. Версия 0.5" - уникална книга за наболелите въпроси в обществото ни

Авторът Орлин Тодоров отговаря как демокрацията да стане работеща за гражданите

12.07.2019 | 11:02 Редактор: Зорница Костадинова

Книгата "България. Версия 0.5" на софтуерния инженер и инвеститор Орлин Тодоров дава отговор на въпроса как демокрацията да стане работеща за гражданите. Тя цели да даде отговори на много наболели за обществото ни въпроси.

На достъпен език, с много примери и сравнения с развити държави, са разяснени основните принципи на съвременното демократично държавно устройство и как липсата и изопачаването им у нас, а не "материалът" ни, е истинската причина за повечето от проблемите в страната.

"Нещото, което ме шокира в България, е повсеместното бягство от отговорност, заложено още в политическата система. То се разпространява в държавната администрация и в частния сектор", посочи авторът на книгата в "България сутрин". 

Той допълни, че основните ни държавни институции са подменени и изопачени - вместо истински представители в парламента, ние имаме псевдопредставители.

По думите му имаме и псевдодемокрация, както и псевдореферендуми, защото с една фраза в закона те са обезсмислени - "изискването за кворум".

Тодоров поясни, че книгата е написана за широката публика и е един уникален поглед върху проблемите на България, а примерите в нея са конкретни.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК