България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Обеля" на протест срещу нов строеж: Децата ни няма къде да играят

Жители на квартала отново ще блокират движението по "Ломско шосе"

10.07.2019 | 08:50 Редактор: Тодор Петров

В междублоково пространство в столичния квартал "Обеля" преди два дни започна заграждане на тревна площ. Започнало е монтирането на част от оградата. Жителите на квартала обаче не са съгласни с това и се опасяват, че ще последва строеж на паркинг или нови блокове. Според тях това ще лиши децата от място за игра.

Гражданите вече затвориха "Ломско шосе", канят се да го направят отново днес между 19 и 21 ч. Рано сутринта хората се събраха на протест и обсъдиха последващите си действия.

"Тук сме от 33-34 години. Тук играеха нашите деца, сега искаме да играят нашите внуци. Почти всичко е застроено, те няма къде да играят. Не е редно децата да играят по селата или другия край на "Обеля". Трябва да има въздух за тях и за нас", сподели една от протестиращите пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Друг жител на квартала посочи, че хората нямат проблем със собственика на земята, а с кметството. Гражданите поискаха да видят всички документи, за да са наясно как да процедират. В момента събират подписка, но са категорични, че оставката на районния кмет няма да реши проблема. И настояват да се действа на терен.

"Да си го обезщетят човека. Не сме против частната собственост, но нека кметът да бъде така добър да замени този имот и да остави майките да са спокойни за децата си. Къде са детските площадки", коментираха протестиращите в ефира на "България сутрин".

Те са категорични, че ще блокират движението по "Ломско шосе", докато исканията им не бъдат чути и не се вземат мерки. По думите им са предвидени масови застроявания на зелените площи в квартала.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК