България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Времето се разваля, очакват ни дъжд и гръмотевични бури

Температурите ще се понижат, максималните ще са между 21° и 26°

10.07.2019 | 07:51 Редактор: Василена Василева

За опасно време и гръмотевични бури през следващите 48 часа предупреждават синоптиците. Порои и силни пориви на вятъра се очакват в югозападната част на страната. На места има опасност и от градушка. 

Миналата вечер силна буря удари Благоевград. Има счупени клони и паднали дървета, някои улици са наводнени. В част от кварталите имаше проблеми с електрозахранването.

"Привечер от северозапад валежите ще започнат да спират, но в южните и източните райони ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък, като на места там се очаква да паднат значителни количества. По-голяма е вероятността за гръмотевични бури и градушки в Южна България", отбеляза синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Ще духа предимно умерен вятър от северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат, а максималните ще са между 21° и 26°, по-високи в крайните югозападни райони. 

"В четвъртък ще бъде ветровито и сравнително хладно. Ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд над източните, а след обяд и над планинските райони. Само на отделни места ще превали дъжд. Преобладаващите максимални температури ще са между 22° и 27°", съобщи още Матев.

В петък ще има променлива облачност, почти без валежи, а вятърът ще отслабне. 

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК