България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Социалната платформа "Междувремие" с конкурс за нова българска дума

Идеята е хората да развиват въображението и креативността си, обясни организаторката Мила Боги

08.07.2019 | 09:32 Редактор: Бойко Димитров
Социалната платформа

От няколко дни се провежда конкурс за нова българска дума. Той е организиран от социалната платформа "Meantime". Нейният създател Богомила Трайкова - Мила Боги, обясни в "България сутрин", че идеята на проекта е да развива въображението и креативността на малки и големи у нас. И обяви, че награждаването за най-интересна нова дума ще се проведе в сряда от 19:00 в литературен клуб "Перото" в НДК.

Мила Боги посочи, че условието за участие в конкурса е хората да измислят своя дума, която да бъде свързана с нещо креативно, но също така и да ѝ измислят дефиниция. Създателката на "Meantime" допълни, че идеята за проекта ѝ хрумнала, след като прочела "Граматика на фантазията" на Джани Родари.

"Условието е новата дума е да бъде свързана с нещо креативно, но също така и да измисли дефиницията на тази дума. На награждаването в сряда ще четем думите без дефинициите и ще помолим публиката да каже на тях какво им хрумва. Имаше доста голяма активност за участие в проекта. Получихме 70 думи само за седмица. Има доста, които са свързани с море, тъй като сега е такъв сезон", каза тя.

Трайкова също така бе категорична, че откакто е стартирал проектът, тя редовно използва в ежедневието си част от думите, които е получила.

"Идеята е да накараме хората да повярват, че в извънработно време могат да развиват себе си и да работят по линия на креативността и въображението си. Мислим да се разраснем и да направим различни работни групи, на които да каним хората и различни артисти, за да правим заедно такива игри. Хората имат огромна нужда да участват в такива преживявания и игри", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК