България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слънце и дъжд ще продължават да се редуват у нас

Дунавската равнина ще е с по-ясно време, облаците ще са в южните части на страната

26.06.2019 | 07:45 Редактор: Ивайло Николов
Слънце и дъжд ще продължават да се редуват у нас

Следващите дни у нас времето ще се задържи в обичайния цикъл от последната седмица. Ще се редуват часове със слънце и ясно време, с облаци и дъжд.

Синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев обаче прогнозира, че не се очакват толкова проливни дъждове, на каквито бяхме свидетели в последните дни. Той обясни, че слънцето ще е валидно най-вече за Северна България, а в южните части на страната ще има повече облаци.

Температурите днес отново ще са между 27 и 32 градуса. По морето и най-вече по южните плажове се очакват валежи, а вълнението на морската вода е доста голямо. 

Матев прогнозира леко захлаждане след четвъртък, а жегите и температурите от по 40 градуса, които се очакват в Западна Европа, няма да достигнат до нас, по-скоро ще доведат по-прохладно време.

През почивните дни температурите ще са малко по-ниски, от порядъка на 24 до 29 градуса. Ще има и вятър, който ще издуха облаците, които ще донесат слаби валежи.

Симеон Матев допълни, че в неделя се очаква доста хладно утро, в което градусите ще са между 10 и 15, но в началото на следващата седмица идва топла вълна на Балканите и у нас се очакват отново температури от 30-35 градуса.

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК