България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

10 хиляди крачки на ден е минимумът, който трябва да минем, за да сме здрави

Хората трябва да са по-активни, тъй като животът е движение, смятат Краси Георгиев и Гери Дончева

25.06.2019 | 09:37 Редактор: Бойко Димитров
10 хиляди крачки на ден е минимумът, който трябва да минем, за да сме здрави

10 хиляди крачки на ден е минимумът, който трябва да минем на ден, за да сме в по-добро физическо и здравословно състояние. Това обясниха в "България сутрин" ултрамаратонецът Красимир Георгиев и моделът Гери Дончева. Според тях колкото повече се движи човек, толкова по-добре ще се чувства.

Георгиев заяви, че има много случаи, в които ежедневното движение може да се окаже животоспасяващо. 

"10 хиляди крачки на ден е минимумът, който човек трябва да прави. Аз се стремя да активирам хората и те да излязат и да правят нещо за здравето си. Наистина, меренето на крачките стана мода, но има хора, за които това е животоспасяващо, тъй като са преминали през операции, рехабилитации. Колкото по-активен си, толкова по-добре за теб", разкри ултрамаратонецът.

Дончева пък допълни, че всеки човек спрямо своят пол, физическо и здравословно състояние може да определи своя минимум за изминати крачки. Въпреки това всеки трябва да се стреми да подобрява ежедневно постиженията си.

"Всеки човек спрямо своето ежедневие, пол, физическо състояние, трябва да определи своя минимум в крачките. Меренето на крачките по-скоро стана мода сред младите. Човек и без да се стреми към тази цел понякога му се получават нещата. Животът е движение. Човек трябва да се стреми да подобрява постиженията си", разказа моделът пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК