България сутрин

Всеки делник от 6:30
още

"Кариерен кошер" - шанс за завръщане на хиляди българи с опит в чужбина

Форумът събира над 90 компании и бъдещите им служители

25.06.2019 | 08:04 Редактор: Юлия Христова
"Кариерен кошер" - шанс за завръщане на хиляди българи с опит в чужбина

Форумът "Кариерен кошер" отново ще даде възможност на редица българи, завърнали се от чужбина или желаещи да го направят, да се срещнат с местни работодатели, както и такива от чужбина, които оперират у нас. Събитието е най-голямото, насочено към българи с опит и образование от чужбина. Организатор е сдружение "Тук-Там".

Очаква се участие да вземат над 90 топ компании, които ще дадат информация за възможностите за кариерно развитие. 

"Във втората част на форума водим дискусии как се развиват различните сектори в България, нужна ли ни е кариерна пауза или смяна на професията, както и за предприемачеството", каза Мила Топалова от сдружение "Тук-Там" пред "България сутрин".

Тази година форумът "Кариерен кошер" ще предложи и дистанционни срещи между кандидати и компании, за да привлекат определени кандидати, стана ясно от думите на събеседничките в студиото.

"Помагаме с удоволствие на онези, които искат да се върнат в родината след живота в чужбина, свързваме хората по места. Насочваме ги как да си изкарат по-бързо документи, когато са чужденци", разказа пред Bulgaria ON AIR Даниела Данаилова от „Тук-Там“.

Регистрацията за събитието, което ще се проведе на 4 септември, е безплатна. От тази година "Кариерен кошер" ще сведе до минимум отпадъците, оставащи след форума и негативния отпечатък върху природата. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК