България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Пореден ден с валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки

Максималните температури ще са между 27° и 32°

25.06.2019 | 07:46 Редактор: Василена Василева
Пореден ден с валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки

Отново ни очакват валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. Вече важи оранжев код за особено опасни метеорологични явления. Областите в най-голям риск са Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново. Проблемите ще бъдат свързани с интензивни краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Жълт код важи в останалите области на Северна и Централна България. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за юни. Това прогнозира в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

По Черноморието облачността ще е значителна, а около и след обяд купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27°-29°. Температурата на морската вода - 26-27°. 

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и с гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 12°, съобщи още Матев.

Валежите ще продължат и в сряда, на повече места в Южна България, по старопланинското било и в Предбалкана. На север валежите ще спрат. Вятърът ще се задържи от север-североизток, до умерен. Дневните температури в по-голямата част от страната ще са между 27° и 32°. 

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, без валежи. Температурите ще се повишат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 30° и 35°. 

В петък ще остане топло, но след обяд отново на места ще има условия за превалявания и гръмотевици. Възможни са локални интензивни явления, предупреди синоптикът на Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК