България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В деня на астрономическото лято ни очаква слънчево време

Температурите ще бъдат около и над 30 градуса

21.06.2019 | 08:05 Редактор: Зорница Костадинова
В деня на астрономическото лято ни очаква слънчево време

Днес в 18:54 часа настъпва астрономическото лято. От днес до зимното слънцестоене, денят ще започне да намалява, а нощта да се увеличава, съобщи метеорологът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Очаква ни слънчев предиобед, на места с краткотрайни валежи. На северозапад ще има леко заоблачаване и вероятност за превалявания. Бури могат да се очакват основно на места, разположени в планините и в Дунавската равнина. 

В следобедните часове на деня температурите ще бъдат около и над 30 градуса, а максималните - от 29 до 34 градуса. 

По Черноморието се очаква усилване на бризовия вятър следобед. Температурата на морската вода ще бъде 24-26 градуса, а следобед на места ще достига до 27 градуса. 

Утрешният ден се очаква да бъде слънчев в цялата страна, с временни заоблачавания. Валежи може да има само над планините. От утре температурите се повишават и ще достигат до 35 градуса. Неделя се очаква приблизително сходно време. Следобед над Западна България се очакват превалявания и прегърмявания, прогнозира метеорологът Симеон Матев в "България сутрин".

В понеделник температурите ще се понижат с 4-5 градуса. Валежите в понеделник и вторник ще бъдат по-интензивни в Западна и Централна България. 

Вижте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК