България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Слънцето и високите температури ще са валидни до края на седмицата

Очакват ни до 33 градуса

20.06.2019 | 07:51 Редактор: Ивайло Николов
Слънцето и високите температури ще са валидни до края на седмицата

Слънце и никакви облаци - така изглежда територията над България от високо. Единствените места с леки заоблачавания са най-крайните североизточни райони на страната и планините над Югозападна България.

Именно там може да се очакват кратки и слаби валежи, но те ще са в следобедните часове. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев. Той обясни, че денят започва със свежи температури между 14 и 20 градуса, но след няколко часа те ще стигнат нормалните си стойности от около 33 градуса.

Матев подчерта, че заради влагата в низините и котловините тази сутрин е имало мъгли, които обаче се разсейваха още от рано. Синоптикът допълни още, че по морето времето ще е идеално за плаж, дори и температурата на морската вода вече е много приятна - от порядъка на 26 градуса. 

Слънцето и топлото време ще се задържат до почивните дни, а в неделя следобед и вечерта срещу понеделник ще започне развитието на облачност, която ще доведе до бури, валежи и прегърмявания. Облаците с дъжд отново ще се движат от Западна България към източните части на страната.

Въпреки дъждовното начало, температурите няма да паднат много, а Симеон Матев очаква в края на следващата седмица те да стигнат и до 38 градуса.

Гледайте видеото с цялата прогноза.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК