България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Очаква ни слънчев и топъл ден, на места следобед ще превали

Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°

18.06.2019 | 08:10 Редактор: Василена Василева
Очаква ни слънчев и топъл ден, на места следобед ще превали

"Предимно слънчево ще бъде днес. В следобедните часове, главно в Западна и Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици". Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

Ще духа слаб, в югоизточните райони и по Черноморието – до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 28° и 33°.

"Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен североизточен вятър", отбеляза още Матев.

Максималните температури на въздуха ще са между 28° и 30°. Температурата на морската вода - между 23° и 25°.

Над планините също ще е предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. 

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца, през деня временно ще се понижи. 

В сряда ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в западните и северните райони ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29° и 34°. 

"В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево и горещо. Купеста облачност ще се развива в следобедните часове, главно над планинските райони, но вероятността за валежи е малка. Температурите ще се повишат", съобщи Симеон Матев.

Гледайте видео с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.