fallback

240 коня и ездачи от 12 страни на Световната купа в Божурище

На тазгодишното издание за първи път има и отборна езда за деца

14.06.2019 | 10:36 Автор: Ралица Братанова

В рамките на три дни любителите на конния спорт ще могат да видят повече от 240 коня и ездачи от 12 различни държави на Световната купа по конен спорт, която започна на 13 юни в базата в Божурище. Турнирът ще продължи до неделя.

"Изключително сме щастливи, че за първи път при нас гостуват толкова много коне. Стана един малък град от конюшни. Освен от съседните балкански държави, имаме гости от Полша, италианци и унгарци", коментира организаторът на Световната купа по конен спорт Димана Колева в "България сутрин".

На тазгодишното издание за първи път има и отборна езда за деца. Възрастовата група е от 12 до 14 години. В нея участва и Ивана Ангелова.

"Важно е да прекарваш време с коня си, защото те са чувствителни животни. Винаги усещат всичко и трябва да ги познаваш добре и те да те познават, за да си помагате и скачате заедно", сподели ездачът Ивана Ангелова пред Bulgaria ON AIR. 

По думите на Димана Колева това е най-голямото състезание в конния спорт, което се провежда у нас, а е и квалификация за европейско първенство.

"Голямото преимущество на този спорт е, че той предлага както високото ниво, така и аматьорското, любителското. Има категории за всички хора", посочи организаторът на Световната купа по конен спорт.

Гледайте видеото с цялата дискусия!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback