fallback

Фестивалът "Хоро край Пирина" с Водоля Стоянов събира любители на народните танци

В събитието ще участват хора от различни професии, обяви народната певица Теди Еротеева

11.06.2019 | 10:32 Автор: Бойко Димитров

Петото издание на международния танцов фестивал "Хоро край Пирина" събира в Сандански и Мелник деца и любители на народните танци. Събитието ще се проведе на  22 и 23 юни. Освен десетки участници, във фестивала ще вземе участие и популярният фолклорен певец Володя Стоянов.

Певицата Теди Еротеева, която ще пее през първия ден на фестивала, посочи в "България сутрин", че в момента хората и народните танци придобиват огромна популярност сред младите у нас. 

"Фестивалът набира сериозна скорост. В него участват деца и любители. Тези хора имат различни професии, но се занимават с танци в свободното си време. В началото всеки започва любителски да се занимава с фолклор, но постепенно се влюбва в него и в крайна сметка решава да се занимава професионално. При мен също бе така. Започнах да се занимавам с народно пеене съвсем любителски и вече се двоумя коя е моята професия - фармацевт или певица", разкри тя.

Еротеева допълни, че народните танци са много привлекателни за хората у нас, тъй като зареждат с положителна енергия и спомагат за поддържане на добрата физическа форма.

"Ще гледаме да представим възможно най-много видове хора. Народните танци са изключително популярни сред младите в момента. Зареждат те с положителна енергия и благодарение на тях хората могат да поддържат добра форма", каза Еротеева пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback