fallback

"100 срещи с мен" - книгата на проф. Любомир Стойков, обединяваща 25-годишен труд

Работата му в различните сфери беше оценена и с Почетния знак на президента Румен Радев

05.06.2019 | 09:08 Автор: Зорница Костадинова

Той се е докосвал до големите лица в модата и шоубизнеса. А днес ни предоставя уникалната възможност да съпреживеем вълнението от срещите му с тях. 

Неговата неуморна работа през годините в света на модата, културата, науката и популяризирането на млади таланти и инициативи беше оценена с Почетния знак на президента на Република България. За всичко това разказа професор Любомир Стойков в студиото на "България сутрин".

"100 срещи с мен" е една много любопитна книга. Не съм правил досега такава. Тя съдържа интервюта, които са взимани от мен в продължение на 25 години и са публикувани в печатните медии. Четейки ги наново, аз се изненадвам от своята откровеност и от горещите теми, в които съм навлизал. Любопитното е, че тези интервюта успяха да бъдат структурирани в няколко раздела - в академичната ми дейност, политическата комуникация, лайфстайл сектора и личния ми живот", сподели проф. Стойков.

Той допълни, че много хора са отговорни за реализацията на книгата, която ще бъде официално представена на 11 юни.

Като най-трудна гостът на Bulgaria ON AIR посочи първата си среща с Пиер Карден, за която се е подготвял много сериозно. Проф. Стойков е горд, че е успял да предаде на своите студенти най-важния урок - за човекознанието.

"Аз съм получавал много отличия, но бях много развълнуван и трогнат от признанието на нашия държавен глава, тъй като самият президентски знак е за забелижим принос към българската култура, наука и образование. Това е признание не само за мен, а за всички хора, с които съм работил", изрази благодарността си журналистът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback