fallback

Очаква ни облачен ден, дъждът продължава

На местанвалежите ще бъдат придружени с гръмотевици, градушки и усилване на вятъра

04.06.2019 | 08:10 Автор: Василена Василева

"Облачността днес ще е значителна. С временни прекъсвания ще продължи да вали дъжд, главно в Западна и Централна България. На места отново ще бъде придружен с гръмотевици, градушки и временно усилване на вятъра. Привечер валежите ще отслабват и на много места ще спрат. Над източните райони облачността временно ще се разкъсва и намалява. Ще има и валежи, но на по-малко места и по-слаби". Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

В западната половина от страната ще е почти тихо, в източната ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25°. 

По Черноморието ще има разкъсана облачност, на места с превалявания от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 21-24°. Температурата на морската вода - 21-23°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър - в масивите от Западна България – от запад-северозапад, а в Източна - от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 9°. 

В студиото на "България сутрин" Матев отбеляза още, че в сряда и четвъртък въздушната маса над страната ще остане неустойчива. 

"В следобедните часове и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевични бури. Остава повишена вероятността за локални интензивни явления и градушки, но в сравнение с предишните дни, те ще са на по-малко места", информира той.

Преди обяд и в източните райони ще е почти без валежи. Там ще има и повече слънчеви часове, ще духа слаб вятър с южна компонента, температурите ще са по-високи. Максималните температури в четвъртък ще са между 22° и 27°. 

В петък вятърът ще се обърне от северозапад, ще остане слаб. Валежите в западната половина от страната ще намалеят, но се повишава вероятността за превалявания, придружени с гръмотевици на изток. 

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback