България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

7 млади дизайнери подават ръка на 7 души с двигателни проблеми и силен дух

Зорница Русинова в "България сутрин" за проекта "Невидима красота"

30.05.2019 | 09:51 Редактор: Тодор Петров
7 млади дизайнери подават ръка на 7 души с двигателни проблеми и силен дух

Под знака на "невидимата красота" седем млади дизайнери започнаха кампания по изработването на дрехи за хора с двигателни проблеми. Дни преди специалното ревю един идеолозите на проекта "Невидима красота" - Зорница Русинова, гостува в "България сутрин".

"Идеята се роди преди година и половина. 7 млади дизайнери от Националната художествена академия приемат предизвикателството да направят дрехи, за хора които прекарават по-гоямата част от живота си в инвалидни колички. Аз съм доброволец, който помага за осъществяването на каузата", сподели тя.

Зорница Русинова подчерта, че хората в инвалидни колички имат абсолютно различна структура на дрехите и нужди. Например, нямат полза от задни джобове, тесни панталони и дебели връхни дрехи

"Това се прави за първи път в България и в Европа. Борим се за влизането в производство на тези дрехи. Хората с увреждания в България са поставени на ръба на мизерията. Идеята ни е да направим онлайн платформа за събиране на средства, които да вложим в производството на тези дрехи", обясни Зорница.

Ревюто ще се състои на 3 юни, а в него ще се включат известни лица от театъра и музикалната сцена.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК